Članci

Male promjene mogu dovesti do znatnog gubitka na težini bez popratnih pojava

Male promjene mogu dovesti do znatnog gubitka na težini bez popratnih pojava

Kada detaljnije pogledate kakvu hranu jedete svakoga dana – i na koji način svakodnevno vježbate – iznenadit ćete se kako samo sitne promjene mogu dovesti do velikih pozitivnih promjena.

U nastavku je opisano samo nekoliko promjena uz koje biste mogli izgubiti čak 27 kg u jednoj godini bez bilo kakvih popratnih pojava, uz dodatak Herbalife proizvoda:

• Dodajte 20 minuta svakodnevnoj tjelovježbi - trošenjem dodatnih 100 kalorija dnevno mogli biste biti 4,5 kg lakši na kraju godine.

• Ukoliko pet dana u tjednu za doručak popijete kavu i pojedete kroasan, prelazak na proteinski shake značio bi oko 250 kalorija manje dnevno – dovoljno da izgubite više od 8 kilograma u godinu dana.

• Zdrava navika da jedete salatu oko 7 puta tjedno gubi svoj smisao ukoliko se povrće kupa u preljevu. Ukoliko smanjite količinu preljeva s tri jušne žlice na jednu jušnu žlicu, uštedjet ćete više od 1000 kalorija tjedno – što bi moglo značiti gubitak od oko 7 kilograma u godinu dana.

• Umjesto da za poslijepodnevnu užinu pojedete čokoladu, oko tri puta tjedno uzmite proteinsku pločicu i šalicu čaja. Tako biste svoj tjedni kalorijski unos mogli smanjiti za čak 600 kalorija – a to je dosta da skinete gotovo 4 kilograma u godinu dana.

• U prosjeku sendviče jedemo 5 puta tjedno, a u njima se uvijek nađe ploška sira. Ukoliko sira zamijenite listom salate, uštedjet ćete 500 kalorija tjedno. Samo s tom promjenom mogli biste izgubiti dodatna 3 kilograma u godinu dana. 

• Desert jedemo šest puta tjedno – obično su to keksi ili sladoled, koji ukupno imaju oko 200 kalorija. Ako umjesto toga za desert pojedete voće, mogli biste smanjiti unos kalorija da izgubite dodatnih 4,5 kilograma u godinu dana.

Sve je ovo vrlo jednostavno i ne zahtjeva velike napore a s ovim Herbalife savjetima možete izgubiti nekoliko kilograma bez popratnih pojava. Godinu možete započeti s novim prehrambenim navikama i namirnicama za svaki dan a ja sam uvjerena kako ćete se osjećati bolje i izgledati još bolje.

Napisala: Susan Bowerman, magistrica, RD, CSSD. Susan je plaćena savjetnica Herbalifea.

Više iz rubrike:

Herbalife osvrt iz pera Jacquie Carter

Herbalife osvrt iz pera Jacquie Carter

Herbalife osvrt iz pera profesionalne kozmetičarke Jacquie Carter – kako preživjeti sezonu zabava – i ostati lijep više...

Kako prehrana bogata proteinima može pomoći u kontroli težine

Kako prehrana bogata proteinima može pomoći u kontroli težine

Odličan razlog za doručak s mnogo proteina: proteinski doručak pomoći će vam da svoje potrebe za proteinima ravnomjerno rasporedite tijekom dana. više...

Što je to wellness?

Što je to wellness?

Svakoga dana tražimo nešto što će nam pomoći da se osjećamo bolje, kako bi i mi sami, a i oni oko nas, više uživali u svom vremenu! više...

Stanična prehrana - Inteligentna prehrana

Stanična prehrana - Inteligentna prehrana

Zanimljivo je da mnogi ljudi jedu obilno, dobivaju na težini, a ipak su umorni i bolesni. Drugi, pak, jedu malo, a imaju prekomjernu tjelesnu težinu. To je zato jer njihov organizam nije potpuno zdrav. više...

Znate li koliko je važan doručak?

Znate li koliko je važan doručak?

Događa li vam se da tokom dana imate glavobolju, vrtoglavicu, opstipaciju, nadutost, pad energije, osjećate se nervozno i kronično umorno? Imate poteškoće s koncentracijom i nesanicom?! više...

na vrh