Online test - koliko ste zdravi

Ispunite ovaj test i otkrijte koji vam je od Herbalife proizvoda najpotrebniji

Pročitajte pitanja s lijeve strane i kliknite na kružić da biste odgovorili sa DA. Tekst s desne strane dat će vam kratak opis uz pitanje.

Želite li biti sigurni da vam hrana koju jedete pruža sve potrebne vitamine i minerale?
Osiromašeno tlo, ubrzane tehnike uzgoja, pesticidi i kemikalije koje se koriste u poljoprivredi - sve su to čimbenici koji smanjuju razinu hranjivih tvari u hrani koju jedemo.
Jedete li manje od pet porcija svježeg voća i povrća svakoga dana?
Svježe voće i povrće prepuni su esencijalnih vitamina i minerala koji su potrebni vašem tijelu, ali ako ih kuhate ili ostavite u vodi, ili pak ako su predugo skladišteni, te posebne hranjive tvari mogu biti uništene ili drastično smanjene.
Jeste li izloženi stresu, dimu, suncu ili zagađivačima?
Da bismo se zaštitili od oštećenja koja našem organizmu može nanijeti moderan način života, morali bismo jesti neumjerene količine svježeg sirovog povrća i voća da bismo dobili odgovarajuće količine hranjivih tvari bogate antioksidansima.
Biste li htjeli poboljšati svoju ishranu i kontrolirati svoju težinu?
Uravnotežena ishrana, redovito vježbanje, odmor i opuštanje, te smanjeni unos kalorija zajedno tvore učinkoviti sustav kontrole težine i pomažu vam da postignete svoju idealnu tjelesnu težinu i optimalnu razinu kondicije.
Patite li kada od zadržavanja vode ili se osjećate napuhnuto?
Zadržavanje vode je obično pokušaj vašeg organizma da pohrani vodu jer je ne pijete dovoljno. Oko 60% tijela se sastoji od vode - ako pijete preporučene dvije litre dnevno, pomoći ćete svom organizmu u ponovnom uspostavljanju ravnoteže vode i pomoći pri pomlađivanju slabo hidriranih stanica.
Mislite li da trebate jesti više vlakana?
Tipična zapadna prehrana sklona je velikom sadržaju masti i malom sadržaju vlakana - u prosjeku je sadržaj vlakana 50% niži od preporučenog. Naš probavni sustav djelotvornije radi ako je dobro opskrbljen vlaknima, jer mu onda pomažu u unošenju otpadnih tvari i toksina, stvarajući tako zdraviju okolinu u organizmu.
Biste li htjeli poboljšati razine svoje vitalnosti tijekom dana?
Neuravnotežena ishrana može za posljedicu imati variranje energije i mnogi ljudi osjećaju da im je ujutro i poslijepodne potrebno nešto što će ih 'podići'. Kako biste u takvim trenucima izbjegli konzumiranje hrane koja deblja, možete odabrati biljnu alternativu koja će pomoći u uravnoteženju vaših razina energije.
Imate li često problema s probavom?
Prebrzo jedenje, nedostatno žvakanje, stres, nedostatak vlakana i vode i loša prehrana mogu izazvati redovite i sve jače poremećaje probave i dovesti do drugih problema povezanih s probavom.
Dešava li vam se često da uvečer tražite utjehu u hrani?
Tipična ishrana s mnogo masti i mnogo šećera glavni je uzrok neravnoteže šećera u krvi koja za posljedicu ima promjene u raspoloženju i energiji kod kojih je neizbježno potražiti neku hranu koja će povisiti vašu razinu glukoze.
Mislite li da biste trebali jesti više ribe?
Morska hrana je bogata esencijalnim masnim kiselinama Omega-3 koje su vitalne za ispravno funkcioniranje srca i cirkulacije i pomažu kod održavanja gipkosti zglobova. Organizam ne može sam proizvesti Omega-3 esencijalne masne kiseline, pa ih treba dobiti iz hrane.
Pijete li kavu tijekom čitavog dana?
Izvjesne biljke i biljni ekstrakti sadrže osvježavajuće i oživljavajuće sastojke čije je djelovanje nježnije od djelovanja tradicionalnog kofeina. Široki spektar biljnih čajeva odlična je alternativa kavi.
Osjećati li ikada da ste iscrpljeni i da vam je potrebno nešto za 'podizanje'?
Priroda nam daje neke fantastično djelotvorne biljke, kao što je Guarana, koja nam može pružiti divan osjećaj energije u potpuno prirodnom i sigurnom obliku.
Previše kvačica?
   

na vrh