O Herbalife kompaniji

Herbalife international

 • vodeća kompanija u svijetu na području zdravlja i kontrole tjelesne težine
 • osnovana 1980. godine
 • sjedište Los Angeles, California, USA
 • posluje u 70 zemalja svijeta
 • članica DSA
 • cilj kompanije je dovesti zdravlje u svaki kutak zemaljske kugle

Već više od 29 godina Herbalife je na čelu nutricionistike i znanosti o kontroli težine. Kompanija je konstantno usmjerena ka razvoju i rastu. Globalna misija Herbalifea je mjenjanje života ljudi nudeći najbolje proizvode na svijetu i financijski isplativu poslovnu mogućnost.

Herbalife danas posluje u 70 zemalja na 6 kontinenata kroz uspješnu poslovnu mrežu od 1,9 milijuna nezavisnih distributera.

U 2007. godini kompanija je ostvarila 3,5 milijarde $ prometa. U odnosu na 2005. to je rast prometa od čak 40%, a u odnosu na 2002. rast prometa od 50%.

Predsjednik kompanije i glavni izvršni direktor - Michael O. Johnson

Johnson je prije Herbalifea 17 godina bio na čelu Walt Disney korporacije i upravo je on zaslužan za njen nevjerojatan rast i uspjeh. Pod njegovim vodstvom korporacije je proširila poslovanje sa 34 na 80 tržišta diljem svijeta, poslovanje je iz Amerike prošireno na sve kontinente.

Michael je aktivan i vrlo uspješan sportaš i triatlonac dugi niz godina. Na njegovu inicijativu velik broj distributera sudjeluje na raznim triatlonima diljem svijeta, posebice na onom najvećem na svijetu - Londonskom triatlonu.

Izgradite bolji život

Kada je Mark Hughes osnovao Herbalife 1980. godine, njegova je misija bila pomoći ljudima da dosegnu optimalno zdravstveno stanje kroz dobru prehranu. Njegov najvažniji izazov bio je pronaći jednostavan, učinkovit način za postizanje i održavanje idealne težine. Naša se filozofija temelji na koncepciji da se vaše tijelo hrani na staničnoj osnovi. Trilijuni stanica od kojih je sastavljeno vaše tijelo moraju biti zdravi i funkcionirati dobro - tek tada možete očekivati optimalnu energiju i osjećati se dobro. Hranjenje organizma na staničnoj osnovi podržava rast i obnovu stanica, te potiče njihovo pomlađivanje. To je načelo osnova zdrave prehrane. Svaki je proizvod koji nudimo ostvaren u skladu s tim načelom. Niti jedan sustav kontrole težine ili poboljšanja kvalitete života ne može biti dugoročno uspješan ako vaše stanice ne dobivaju sve potrebne hranjive sastojke iz prirodnih izvora, a po potrebi i odgovarajuće dodatke prehrani.

Osnivanje laboratorija za staničnu i molekularnu nutricionistiku Mark Hughes na Sveučilištu UCLA omogućeno je velikodušnom donacijom Herbalifea. Misija ovog novoosnovanog laboratorija je unapređenje znanosti o ishrani korištenjem najnaprednijih dostupnih tehnologija za istraživanje i razvoj. Rezultat je prednost Herbalifea na putu razvijanja novih zdravstvenih standarda na području ishrane i biljne medicine.

Kao potpora Herbalifeovoj posvećenosti da u razvijanju proizvoda zauzme istaknuto mjesto u industriji proizvoda za zdravlje Herbalife preuzima vodstvo u znanstvenom i nutricionističkom napretku. Upotrebljavamo i povezujemo resurse našeg novog Znanstveno savjetodavnog odbora (SAB) i Laboratorija za staničnu i molekularnu nutricionistiku Mark Hughes.

Znanstvenici našeg Znanstveno savjetodavnog odbora nadziru inovativna istraživanja o korištenju nutricionističkih proizvoda za poboljšanje zdravlja i za kontrolu težine.
S različitim proizvodnim linijama Herbalife danas nudi široku paletu znanstveno unaprijeđenih proizvoda ne samo za mršavljenje, već i za poboljšanu prehranu i opće zdravlje; kozmetiku za kožu i kosu. Naglasak je na biljnim i drugim prirodnim sastojcima kombiniranima s našim ekskluzivnim formulama.

Kako bi osigurali sigurnost i učinkovitost Herbalifeovih proizvoda, te da se stvaraju po najnovijim znanstvenim metodama, Herbalife je osnovao Medicinski savjetodavni odbor (Medical Advisory Board). On uključuje grupu cijenjenih medicinskih stručnjaka, znanstvenika, nutricionista i zdravstvenih radnika koji nadgledaju istraživanje i razvoj Herbalifeovih proizvoda. Članovi Odbora vode treninge po cijelom svijetu kako bi Herbalifeovi distributeri bili dobro informirani o Herbalifeovoj proizvodnoj liniji.

Članovi Znanstveno savjetodavnog odbora su i vodeći stručnjaci na raznim područjima nutricionističke znanosti. Njih 17 dolazi iz raznih krajeva svijeta: Njemačka, Velika Britanija, Španjolska, Rusija, Turska, Grčka, Francuska, Portugal, Kina, Tajvan, Mađarska, Argentina, Meksiko, Indija, Japan, Tajland i Brazil.

Upoznajte neke od stručnjaka našeg Znanstveno savjetodavnog odbora:

David Heber, MD, PhD, FACD, FACN

Predsjednik Herbalifeovog znanstveno-savjetodavnog odbora i direktor centra za ljudsku ishranu na sveučilištu UCLA

 • direktor za kliničko istraživanje prehrane UCLA
 • direktor centra za istraživanje biljaka UCLA
 • dobitnik nagrade najbolji liječnici

- u svom radu dr. Heber se orijentirao na pretilost i prehranu u prevenciju i tretiranju karcinoma
- naći će te ga u knjigama “Tko je tko u Americi” i “Najbolji liječnici u Americi”
- napisao je više od 70 znanstvenih članaka te četiri knjige: “Odluke o prehrani”, “Koje je boje vaša prehrana”, “Prirodni lijekovi za zdravo srce” i “Prehrana za L.A. oblik”

Dr. Luigi Gratton, M. P. H.

Potpredsjednik, Medicinski poslovi i obrazovanje

- zadužen je za koordinaciju strateškog menadžementa i Znanstveno savjetodavnog odbora kako bi Herbalifeovim distributerima omogućio potpuno razumijevanje Herbalife proizvoda, njihovih sastojaka i dobrobiti
- napisao je mnoge članke o pretilosti i prehrani i gostovao u televizijskim emisijama na temu sportske prehrane, medicine protiv starenja, prehrane i ostalih tema s područja medicine
- magistrirao je na području javnog zdravstva na UCLA, specijalizirao je obiteljsku medicinu, završio je postdiplomski studij iz kliničke prehrane

Loui s Ignarro, PhD - dobitnik Nobelove nagrade

Vodeći mislilac našeg vremena. Na području kardiovaskularnog zdravlja - dobitnik NOBELOVE NAGRADE za medicinu 1998 g.

 • član znanstveno savjetodavnog odbora Herbalife
 • član Nacionalne akademije znanosti i umjetnosti
 • dobitnik nagrade za bazična istraživanja American Heart Assocation

Za istraživanje, razvoj i kvalitetu proizvoda brine se znanstveni direktor, doktor znanosti Steve Henig. Vodi i Centar Proizvoda i Znanosti te je član Izvršnog upravnog odbora kompanije.

Izuzetno smo ponosni i na dobrotvorni aspekt našeg poslovanja – zakladu Herbalife Family Foundation – za siromašnu djecu bez prave roditeljske skrbi i krova nad glavom. Te na mnoge profesionalne sportaše koji su prepoznali vrijednost Herbalife proizvoda i čiji smo ponosan sponzor.

na vrh